FAQ

Priserna?
Alla priser är inklusive moms. Inga startavgifter, inga kostnader för bildbehandling. Alla priser står på sidan ”prislistan”: tryckning, frakt och emballage är de enda kostnaderna.

Leveranstid?
Leveranstiden är normalt mellan ca 5-10 dagar. Paket tar ca. 2-3 dagar innan det kommer hem till dig och rek.brev 1-2 dagar. Vi skickar med svenska PostNord.

Hur skickar ni det?
I ett rör eller platt paket. Vi använder dubbel wellpapp / bubbelplast / mellanskiktspapper och en skyddsfilm. A3, A2 och A1 kommer att skickas lätt rullat i ett rör. Skriv till oss om ni vill ha en platt paket istället!

Provtryck, kvalitet och pris?
Provtryck skickas till dig i form av 2 st. A4. Ett tryck som trycks direkt från originalfilen och den andra A4-bilden behandlar vi så gott vi kan. Vi använder samma papper och maskiner som används för utskrift editioner (dvs. Hahnemühles German Etchings, Viverafärg,  HP Z3200).

Filstorlek och upplösning, etc.?
Storleken på filer bör vara minst 1 Mbit, upplösning på 250 dpi och helst i .jpg-format (vi hjälper gärna till med frågor om detta och tar emot filer i .tiff, .psd, .png, m.fl). Vi kommer att skriva tillbaka till dig om de inlämnade filer kan tryckas eller inte. Regeln är: så stora filer som möjligt, så hög upplösning som möjligt och att det inte finns skuggor, blänk, etc, i fotot . Bildfilen ska m.a.o likna det ursprungliga konstverket så mycket som möjligt. Stora filer kan skickas via sprend.com eller wetransfer.com (gratis båda).

Sparar ni filerna?
Ja, i 2 år baserat på det sista trycktillfället. Vi gör detta eftersom tryckningen av upplagor kan delas upp i flera tryckomgångar. Kom ihåg att det är du själv som måste hålla reda på hur många utskrifter du tryckt för en viss bild.

Materialet?
Vi använder bara den bästa utrustningen och det bästa materialet som är godkänt för Gicléetryckning.
Enligt oss, så finns det inget bättre än Hahnemühles papper och HP storbildsskrivare med ljusäkta Viverafärger.

Facebook, galleriförsäljning?
Vi visar gärna upp dina konstverk på både vår Facebooksida och vår hemsida (galleri). Skriv till oss om du vill få dina bilder publicerade. Du bestämmer helt vilken information som du vill få publicerat tillsammans med konstverken.  Vi lägger gärna in länkar till din egen hemsida, vernissager, etc på vår Facebooksida. Allting är gratis och all försäljning av dina konstverk sker mellan dig som konstnär och konstköparen, ingen försäljning sker genom oss.

Fakturan och betalning?
Provtrycket skall betalas i förskott. Fakturan skickas med i paketet med upplagan.
Förfallodatumet på fakturan är 15 dagar efter leveransdatum. Betalning efter leveransdatum: påminnelser 50:-. Fakturor och påminnelser skickas till Intrum Justitia. Vi betalar skatt i Sverige och är momsregistrerade.

Kunder från Norge måste förskottsbetala både Provtryck och Editioner

Allmänna rekommendationer?
Provtryck om du inte är helt säker på filens kvalitet. Upplagans storlek bestämmer du själv, men i allmänhet anser vi att det max bör tryckas ca 100-150 tryck per upplaga samt att dessa bör signeras och numreras.